Scroll icon

Onze sterke punten

Chef-koks op restaurantniveau

Koken op grote schaal zonder toevoeging van hulpstoffen, bewaarmiddelen en smaakversterkers en toch een lange THT nastreven? Onze koks kunnen dit als de beste en behouden het ambachtelijke restaurantniveau in uw recepturen. We starten ‘from scratch’ en keren terug naar de oorsprong van elk ingrediënt om de klassieke, ambachtelijke keuken te implementeren in het semi-industrieel proces. Zo werken we met dagverse gesneden groenten, versnijden we zelf ons vlees en maken we zelf ons gehakt om verder mee aan de slag te gaan in uw bereidingen.

We gaan tot het uiterste voor onze klanten. Onze koks draaien met plezier een shift mee in uw keuken. Zo krijgen ze een beter inzicht in uw wensen en kunnen ze samen met u het eindresultaat finetunen.

01

Mogelijk vanaf kleine batches

We zijn begaan met onze klanten en groeien met u mee. U kan uw recepturen bij ons al laten ontwikkelen vanaf relatief kleine volumes. Daar komt nog eens bij dat we op al onze producten een lange THT kunnen garanderen. Niet door gebruik van hulpstoffen, maar wel door de versheid van onze ingrediënten en de manier waarop we werken.

Samenwerkingen moeten onderhouden worden! Het is een continue proces waarin we steeds streven naar oplossingen waar iedereen gelukkig van wordt. U zal merken dat het ook voor u een haalbare kaart is om met onze centrale keuken samen te werken. Het zal uw zaak een boost geven en uw klanten zullen u hiervoor belonen!

02

‘Tailormade’ in de ruimste zin van het woord

Met tailormade bedoelen we ook écht tailormade. Bij ons kan het allemaal. We maken UW recept zoals U het wil, en daarin gaan we tot het uiterste. Wil u met specifieke grondstoffen werken? Een streekproduct verwerken? Bepaalde processen implementeren? Bepaalde waarden naar voor dragen? We gaan samen op zoek naar de perfecte uitkomst.

Bent u zelf producent van een grondstof waar u trots op bent? Til je business naar een hoger niveau en upsale je grondstof. We begeleiden u bij het hele proces van A tot Z en streven naar een duurzame en open samenwerking.

03
“We kunnen een bijzondere meerwaarde betekenen voor iedereen die actief is in de voedingssector.”
Geert Steelandt
Zaakvoerder

Zilverberg Food

Ons verhaal

1994

In de tijd dat het assortiment van frituren zich nog beperkte tot snacks en enkele bereidingen uit blik, begon Geert met zijn toenmalige echtgenote een frituur. Toen al voelde hij de drang om ‘het anders aan te pakken’. Blikken en bokalen werden verbannen en hij bereidde vanaf de eerste dag zelf een ruim aanbod verse bereidingen.

2006

Deze vielen in de smaak en de vraag kwam van andere horecazaken uit de streek om ook gerechten voor hen te bereiden. Na enkele verbouwings-werken aan de frituur (bijbouwen van een afzonderlijke koude en warme keuken, voorzien van extra koel- en vriesruimte) kon de productie beginnen. Door het groeiende klantenbestand was Geert genoodzaakt om een extra kok in dienst te nemen.

2014

De komst van de witte kassa zorgde voor onrust bij veel horeca-uitbaters. Dit opende nieuwe perspectieven voor de centrale keuken. Geert zette samen met zijn echtgenote de stap om in Staden een nieuw bedrijf op te richten. Sander was ondertussen al enkele jaren in dienst als kok en stapte mee in het verhaal als vennoot.

2016

De frituur werd verkocht en het tailormade cooking-concept wint aan belangstelling bij verschillende spelers in de voedingssector. Liesbeth komt erbij als derde vennoot voor algemene- en salesondersteuning. Ondertussen telt ons team 14 enthousiaste medewerkers die elke dag bijdragen tot de groei en het succes van Zilverberg Food.

Zilverberg Food

Ons verhaal

1994

In de tijd dat het assortiment van frituren zich nog beperkte tot snacks en enkele bereidingen uit blik, begon Geert met zijn toenmalige echtgenote een frituur. Toen al voelde hij de drang om ‘het anders aan te pakken’. Blikken en bokalen werden verbannen en hij bereidde vanaf de eerste dag zelf een ruim aanbod verse bereidingen.

2006

Deze vielen in de smaak en de vraag kwam van andere horecazaken uit de streek om ook gerechten voor hen te bereiden. Na enkele verbouwings-werken aan de frituur (bijbouwen van een afzonderlijke koude en warme keuken, voorzien van extra koel- en vriesruimte) kon de productie beginnen. Door het groeiende klantenbestand was Geert genoodzaakt om een extra kok in dienst te nemen.

2014

De komst van de witte kassa zorgde voor onrust bij veel horeca-uitbaters. Dit opende nieuwe perspectieven voor de centrale keuken. Geert zette samen met zijn echtgenote de stap om in Staden een nieuw bedrijf op te richten. Sander was ondertussen al enkele jaren in dienst als kok en stapte mee in het verhaal als vennoot.

2016

De frituur werd verkocht en het tailormade cooking-concept wint aan belangstelling bij verschillende spelers in de voedingssector. Liesbeth komt erbij als derde vennoot voor algemene- en salesondersteuning. Ondertussen telt ons team 14 enthousiaste medewerkers die elke dag bijdragen tot de groei en het succes van Zilverberg Food.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×